Mandelsyra

MANDELSYRA

Mandelic Acid

Mandelsyra är en 8-carbon alfahydroxysyra med den kemiska formeln HOCH(C6H5)COOH. Mandelsyrans molekyl är större än glykolsyrans molekyl och orsakar inte den irritation som glykolsyran normalt gör. Den är säker att använda och orsakar inte reaktiv hyperpigmentering. Mandelsyra utvinner man ur ett extrakt ur bittermandel.

 

Hur fungerar den?

 

Mandelsyran är en alfahydroxysyra (AHA) som löser upp det ”lim” mellan cellerna som binder samman de döda hudceller på hudytan. Detta orsakar en mild peeling som i förlängningen ger en mjukare, lenare hud.

 

Hyperpigmentering och melasma-behandling

 

Mandelsyra hjälper snabbt mot hyperpigmentering, inklusive post-inflammatorisk hyperpigmentering, melasma och stora fräknar. Resultatet är jämförbart med och ofta bättre än det som normalt uppnås med ”topican hydroquinone”

 

Behandling av acne

 

Mandelsyra har kraftiga anti-bakteriella egenskaper och bidrar till att mjuka upp porer genom att döda bakterier som orsakar acne. Det är en mycket mild syra och är särskilt effektiv på personer med acne som även har problem med hyperpigmentering och som inte tål en mer aggressiv behandling.

 

Behandling av Rynkor

 

Mandelsyra stimulerar produktion av collagen och uppvisar avancerade resultat vid behandling av fotoåldrande genom att reducera fina linjer och rynkor utan irritation och eventuell post-inflammatorisk hyperpigmentering, något som normalt uppstår i samband med andra syror.

 

Tillbaka...

Copyright © Weshift.se